Trädgård

Planteringskrukor gör din trädgård färdig

 

Du kan inreda ditt vardagsrum och trädgård snyggt med planteringskärl. Men vilka typer av planteringar finns det? På den här sidan förklarar vi för dig vilka typer av material du har för planteringsmaskiner.

Förutom våra planteringskärl i polyester, våra planteringskärl i cortenstål och planteringskärl i trä, har vi ett varierat utbud av planteringskärl tillverkade av olika material på Tuin-Online. Varje hus och varje trädgård är olika och behöver ett annat utseende. Läs nedan fördelarna med alla typer av material och hitta den plantera som passar dig!

Planteringskärl i polyester
Polyester är ett hållbart material. Planteringskärl i polyester är kända för att vara starka och hållbara. Dessutom är de lätta, vilket gör dem lätta att placera i trädgården. Gör inga misstag, när polyesterplanteringskärl är fyllda med jord och växter är de inte så lätta att flytta.

Planteringskärl i polyester har ett modernt lyxigt utseende. De kräver lite underhåll; du behöver bara rengöra dem en eller två gånger om året. Dessutom är alla planteringskärl från Polyesterplantenbakken.nl utrustade med EPS-isoleringsmaterial. Tack vare det isolerande materialet kan du lämna planteringskärlen med dina växter utomhus året runt.

Det finns olika typer av träkrukor. Det finns träplanteringskärl gjorda av ställningsträ, men också av olika lövträslag. Lövträ är hållbart och håller i flera år. Utöver vårt lagersortiment av planteringar i lövträ, kan du också välja anpassning för att inkludera dem snyggt i din trädgårdsdesign. Insidan av träplanteringskärlen är försedd med antirotduk. Med krukor i trä kan du skapa en vacker, naturlig atmosfär i din trädgård.

Cortenstål är ett material som vittrar i det fria och det utvecklar en vacker rostbrun färg. Du kanske känner till materialet från våra Corten-stålträdgårdskaminer. Rosten som utvecklas på krukan skyddar krukan mot ytterligare erosion. Planteringskärl gjorda av detta material är oförstörbara. Anpassning är möjlig i både våra trädgårdskaminer och Cortenstal planteringskärl. De har utvecklats speciellt för utomhusbruk och därför inte lämpliga för inomhusbruk.

planteringskärl i rostfritt stål
Rostfritt stål ger rummen ett visst utseende. Rostfritt stål är av god kvalitet och tidlöst. Planteringskärl i rostfritt stål är mycket lämpliga för kontor eller offentliga utrymmen, men även för ditt vardagsrum eller trädgård. Rostfritt stål består huvudsakligen av järn, krom, nickel och kol. När kromet kommer i kontakt med syre bildar det ett osynligt lager. Kallas även oxidationshuden. Detta skyddar det underliggande metallskiktet mot oxidation.

Planteringsmaskiner i galvaniserat stål
Det blå/vita stålet som tidigare främst användes för att tillverka hinkar, baljor, vattenkannor, blomkrukor eller utomhussoptunnor används nu allt mer i trädgårdsprodukter, som planteringskärl. Tack vare sin väderbeständighet och höga slitstyrka kan den användas bra i trädgårdar. På grund av dess nostalgiska utseende används stålet alltmer i klassiska eller lantliga trädgårdar.