Trädgård

Hur placerar jag fasthållningsband?

 

Hållarband, Quadropalissade-band eller Rondo-palissadband bildar en solid gräns som förhindrar att beläggningen på din terrass eller gångväg rinner iväg eller sjunker. Sanden kan inte skölja bort genom gränsen. Begränsande band läggs något djupare, cirka 1 centimeter, än själva trottoaren. På så sätt säkerställer kantlisten att prydnadsbeläggningen hålls ordentligt tillbaka och samtidigt inte eller knappt syns. All jord från de intilliggande bårderna eller växterna från själva bården kan falla något över kanten och hålla kanten helt utom synhåll. Beroende på beläggningens applikation och belastning kan man använda ett tunnare och lättare instängningsbälte eller, om det till exempel gäller en uppfart, välja ett tjockare och tyngre avstängningsbälte.

Excluton har ett passande fästband i sitt sortiment för varje applikation: var välinformerad innan du köper och säkerställ korrekt bearbetning så att du kan njuta av en snygg och elegant terrass i många år framöver!

Montera låsband i 7 steg

Du måste följa dessa steg för korrekt montering av fasthållningsband:

1. Du kan enkelt bygga en terrass, uppfart eller trädgårdsgång själv med rätt förberedelser och rätt verktyg. Börja med en design och skiss så att du har en bra uppfattning om hur din uteplats, uppfart eller gångväg ska se ut. Gör sedan en detaljerad ritning inklusive rätt mått.

2. Markera sedan ut konturerna med stolpar och rep, baserat på din detaljerade ritning, med hänsyn till lutningen. Stenhöjden är 1 till 2 centimeter under din tröskel.

3. Examen. För att förhindra att regnvatten rinner i riktning mot ditt vatten och i synnerhet i riktning mot regnvattenavloppet, måste din beläggning läggas med en sluttning. Det innebär att din stenläggning ska läggas från fasaden med en svag lutning nedåt till regnvattenavloppet. Denna svaga lutning är cirka 2 centimeter per linjär meter. Tänk på inställningen av repet mellan stolparna.

4. Gräv diket för hållarbanden, med hänsyn till att toppen av hållarbanden ska vara 1 centimeter lägre än toppen av din trottoar.

5. Placera sedan hållarbanden (även placerade i en sluttning).

6. Nu när hållarbanden är placerade kan du även använda dem för att kontrollera sandbäddens höjd och lutning. Använd en avjämningsmassa eller ett långt vattenpass för detta: placera ändarna av avjämningen på kantskyddet och använd den för att ta bort överflödig sand och fyll sedan upp eventuella luckor med sand.

7. Dina instängningsband har nu placerats och satts: du kan fortsätta att placera din stenläggning!