Trädgård

Thuja

Innan du köper en thuja bör du tänka på några saker. xer det snabbt? Är det fawn resistent? Hur lätt är det att underhålla? Läs mer i den här artikeln. Efter att ha läst den här artikeln bör du kunna fatta ett välgrundat beslut om huruvida du ska köpa denna växt eller inte. Så hur vet du vilken sort du ska köpa? Här är några tips. Och om du fortfarande är osäker, läs vidare!

Den gröna jätten bland de vintergröna träden är Thuja, den snabbast växande vintergröna sorten på marknaden. Kommuner, arkitekter och landskapsarkitekter älskar thuja eftersom den är resistent mot många sjukdomar som vanligtvis drabbar andra vintergröna träd. Dessutom växer den snabbt och skapar en tät insynsskydd. Detta är ett utmärkt val för stads- och förortsmiljöer. Här är några tips för att odla denna mäktiga buske. 

tt att odla

Livets träd trivs i krukor och är lätt att odla. De ser härliga ut i en trädgård med blandad säsong och kan lägga till en färgklick. Även om de är lätta att sköta kräver de fuktig, bördig jord. De kan faktiskt planteras när som helst, men gör sig bäst när de planteras tidigt på våren eller sensommaren.

Om du planterar dem senare är det mycket möjligt att de inte bildar ordentliga rötter. Det är därför viktigt att vara uppmärksam på rätt årstid. Cluster och säckväv sorter bör planteras i slutet av augusti eller april. Planteringshålet ska vara ungefär tre gånger så stort som rotklumpen.

Lättskött

Även om Thuja är väldigt lättskött behöver den lite stöd under de första åren. Plantan behöver extra uppmärksamhet de första två åren efter plantering för att få en bra start och etablera sig. Genom att följa dessa steg kommer du att minimera risken för vanliga problem som kan få din thuja att lida. Besök vår hemsida för mer information.